Martine Jonckheere doet schokkende bekentenis over behandeling tegen borstkanker: "Vertrouwen ver zoek"

door: STG
Martine Jonckheere
Afbeelding bron: Instagram@martinejonckheere5

Martine Jonckheere trekt aan de alarmbel. De actrice vecht momenteel tegen borstkanker.

Martine Jonckheere gaat opnieuw de strijd aan tegen borstkanker. Ze is momenteel in behandeling. In Het Laatste Nieuws laat ze weten hoe het met haar gaat.

"Nu ik eindelijk weet waar ik aan toe ben, is er een grote last van mijn schouders gevallen. Maar ik blijf met veel onbeantwoorde vragen zitten", schrijft ze in haar column.

Ze heeft dan ook geen goede herinneringen aan doktersbezoeken. "Zestien jaar geleden werd ik na mijn eerste amputatie niet eens doorverwezen naar een oncoloog. Pas twee jaar later maakte ik op eigen initiatief een afspraak. Een afknapper", klinkt het.

"Zonder mij aan te kijken, haspelde hij zijn vragenlijstje af, maar zelf kreeg ik niet eens de kans om hem een vraag te stellen. Toen ik na tien minuten weer buiten stond, was mijn vertrouwen in oncologen dan ook ver zoek", schrijft Martine.

Gelukkig zijn de tijden nu anders. Ze is dan ook erg gelukkig met de manier van werken in de borstkliniek. "Het persoonlijke contact met de patiënt staat voorop en dat merk ik al meteen als Filip en ik op iedere vraag een antwoord krijgen", besluit ze.