Martine Jonckheere krijgt opnieuw erg slecht nieuws te horen van de dokter

door: STG
Martine Jonckheere als Marie-Rose in 'Familie'
Afbeelding bron: VTM

Martine Jonckheere krijgt opnieuw zware klappen. Het gaat slecht met haar gezondheid.

Enkele weken geleden kondigde actrice Martine Jonckheere nog aan dat ze opnieuw getroffen is door borstkanker. Intussen krijgt ze opnieuw slecht nieuws te horen van de dokter. Ze heeft zelfs last van nachtmerries.

Het is al de tweede keer dat Martine de diagnose van borstkanker krijgt. In 'Play Café' sprak ze gisterenavond dan ook voor het eerst openhartig over haar gezondheid.

“Het gaat heel goed, maar met ups-and-downs. Overdag gaat het heel goed, want ik kan goed relativeren. ’s Avonds komen de demonen, wat zich dan uit in nachtmerries", zegt Martine. Al is er volgens haar een groot verschil met de eerste keer.

“Toen stond ik negen dagen na de amputatie terug op de set van Familie, maar nu ben ik ouder en je hebt minder werk. Dan denk je: is dit nu mijn toekomst? Waar moet ik nu naar toe? Ik ben er toen wel goed mee omgegaan", blikt ze terug.

Ze relativeert dan ook de verdere behandeling. "Er is geen reconstructie mogelijk. Dat is nu met de rechterborst ook niet mogelijk. Ik kan alleen maar positief proberen te blijven. En tegelijk de boodschap meegeven aan anderen: het is niet omdat je twee borsten kwijt bent, dat je je geen vrouw meer kan voelen", besluit Martine.