Miniserie op Netflix drijft ten val gekomen topagent in het nauw: Kijkers zijn er weg van

door: WVDS
Sleeping Dog Netflix serie
Afbeelding bron: Netflix

Netflix heeft een 6-delige serie in zijn bibliotheek die al heel wat kijkers heeft gefascineerd en online wordt er nog steeds over gesproken. Tijd om hem nog eens onder de aandacht te brengen.

In de Duitse serie ‘Schlafende Hunde’ of ‘Sleeping Dog’ draait het verhaal om een voormalig topagent die ten val is gekomen, en een jonge veelbelovende officier van justitie. 

Ze heropenen een gesloten moordzaak, wat veel slapende honden doet ontwaken. Ze volgen een bloederig spoor dat leidt naar een samenzwering en mogelijke doofpotoperaties.

Het hele politieapparaat lijkt erbij betrokken te zijn. De vraag is of zelfs de hoogste kringen van de rechterlijke macht erbij betrokken zijn.

Misschien heeft dit alles te maken met een verwoestende terroristische aanslag die anderhalf jaar geleden de stad deed schudden? Ook de reden achter de ondergang van de politieagent moet worden onderzocht.

In ‘Sleeping Dog’ worden de hoofdrollen vertolkt door Max Riemelt als Mike Atlas en Luise von Finckh als Jule Andergast.

"Briljant, ik heb het net gebinged.”

"Net klaar met deze aangrijpende serie. Een in ongenade gevallen agent en een officier van justitie onderzoeken een afgesloten zaak, waardoor ze in een samenzweringskonijnenhol terechtkomen. Uitstekend ..."

"Het was echt goed... je bleef maar raden..."