Misnoegde Martine Jonckheere haalt fel uit naar 'Familie': Caroline Maes reageert

door: ASX
Martine Jonckheere
Afbeelding bron: Instagram@martinejonckheere5

Op zaterdag 17 september vindt in de Antwerpse Lotto-Arena het grote ’30 jaar Familie’-feest plaats. Daarin wordt teruggeblikt op de rijke geschiedenis van Vlaanderens langstlopende soap. Eén van de grote afwezigen is Martine Jonckheere, die jarenlang gestalte gaf aan het personage Marie-Rose.

Dit jaar werd Martine Jonckheere, samen met haar tv-zoon Gunther Levi, uit de populaire VTM-reeks geschreven. Een bittere pil voor de West-Vlaamse actrice, die één van de pioniers was van de soap rond het wel en wee van de familie Van den Bossche.

“Marie-Rose wordt doodgezwegen alsof ze nooit heeft bestaan!”, klinkt het teleurgesteld op Instagram. Martine Jonckheere is dan ook niet van de partij op het jubileumfeest. “Als oud castlid werd ik uitgenodigd om de show bij te wonen, om nadien een babbeltje te slaan met de vaste cast. Ik heb bedankt voor de eer!”, klinkt het bitter.

Van de programmamakers hoefde Martine naar eigen zeggen niet op respect te rekenen. “Dat heb ik wel gekregen van het trouwe publiek en de fans, dat zal ik voor altijd koesteren”, schrijft Martine. Haar post kan op heel wat bijval rekenen, onder meer van ex-collega Caroline Maes: “Ik had het heerlijk gevonden moest je er bijgeweest zijn, ik neem je mee op het podium.”