Netflix trekt wereldberoemde serie aan: Van topduo Steven Spielberg en Tom Hanks

door: WVDS
Band of Brothers
Afbeelding bron: SBS Belgium / YouTube Film Pjes

Netflix is er in geslaagd de door IMDb verkozen ‘beste oorlogsserie ooit’ aan te trekken. Iets om nu al naar uit te kijken en in je agenda te zetten.

We hebben het dan over Band of Brothers. Dat is een meeslepende en spectaculaire serie over de Tweede Wereldoorlog. Het is een coproductie van Steven Spielberg en Tom Hanks, die ook de uitvoerende producenten zijn, en die eerder samenwerkten aan de film Saving Private Ryan. 

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen E. Ambrose. De serie volgt de geschiedenis van Easy Company, een onderdeel van het 506th Parachute Infantry Regiment van de 101st Airborne Division van het Amerikaanse leger. 

De serie Band of Brothers laat zien hoe deze jonge mannen buitengewone moed en angst kenden, van hun training in Amerika tot hun deelname aan belangrijke acties in Europa, tot de capitulatie van Japan en het einde van de oorlog. De serie bestaat uit tien afleveringen.

De hoofdrolspelers zijn onder andere Damian Lewis als majoor Richard D. Winters, Ron Livingston als kapitein Lewis Nixon, Donnie Wahlberg als sergeant Carwood Lipton, Scott Grimes als technisch sergeant Donald Malarkey en David Schwimmer als kapitein Herbert Sobel. 

Wat de serie Band of Brothers nog authentieker maakt is dat de serie interviews bevat met enkele overlevenden van Easy Company. Zij delen aan het begin en het einde van elke aflevering hun ervaringen.

Dit is wat kijkers over de serie zeggen:

  • “Band of Brothers is een must-see serie voor iedereen die van geschiedenis, drama of oorlog houdt. De serie is realistisch, emotioneel en inspirerend.”
  • “Ik was diep onder de indruk van Band of Brothers. De serie laat zien hoe de soldaten van Easy Company niet alleen vochten tegen de vijand, maar ook tegen de kou, de honger, de vermoeidheid, de angst en het verlies. Het is een eerbetoon aan hun offer.”
  • “Band of Brothers is een geweldige serie die je niet loslaat. De serie neemt je mee naar de hel van de oorlog, maar ook naar de hemel van de vriendschap. De serie is gebaseerd op ware gebeurtenissen en personen, wat het nog indrukwekkender maakt.”

Zet maar een nota in je agenda op 15 september 2023. Dat is namelijk dat dag dat Band of Brothers eindelijk op Netflix te zien zal zijn.

Tags tv-serie