Nu trending op Netflix! Een van de meest memorabele films uit de geschiedenis

door: WVDS
The Devil Wears Prada Netflix film
Afbeelding bron: YouTube

We hebben een fashion-forward treat voor jou in de top trending films op Netflix België – The Devil Wears Prada! Deze show-stopper van een film heeft zijn plekje nr. 2 absoluut verdiend en is een must-watch voor zowel mode-liefhebbers als fanaten van sterk scenario’s en meesterlijke acteerprestaties.

Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Lauren Weisberger, neemt The Devil Wears Prada kijkers mee in de glamoureuze maar meedogenloze wereld van high-fashion, gezien door de ogen van Andy Sachs (prachtig gespeeld door Anne Hathaway), een ambitieuze jonge journalist die solliciteert voor een baan bij een hoogaangeschreven modetijdschrift.

De door Hathaway gespeelde Andy, met haar ongeschikte garderobe en verwaande kijk op de mode-industrie, is als een vierkante pin in een rond gat. Haar enige troef is haar wilskracht en onwrikbare vasthoudendheid.

Maar gaandeweg wordt ze meegezogen in het weelderige leven dat de wereld van de haute couture met zich meebrengt. Ze ondergaat niet alleen een fysieke transformatie, maar ervaart ook een verandering in haar morele en ethische standpunten. Hoe ze zichzelf daarvan bevrijdt is een verhaal vol intriges en boeiende plotwendingen.

Naast Hathaway, zien we de getalenteerde Meryl Streep die de rol speelt van Miranda Priestly, de meedogenloze en onberispelijke hoofdredacteur van de top modeblad 'Runway'.

Ze levert een Oscarwaardige prestatie met haar ontzagwekkende vertolking van de geharde, beruchte ‘boss-lady’. De chemie tussen Hathaway en Streep blijft een hoogtepunt en maakt dit duo tot een van de meest memorabele in filmgeschiedenis.

De film werd trouwens gemaakt met de hulp van de bekende voormalige Vogue-redacteur Anna Wintour - is het juist de kritische blik op de industrie, de muren van onberispelijke kledij en de subtiele humor, dat dit meesterwerk zo innemend maakt.

Het is fascinerend, het is flamboyant, het is hartverscheurend realistisch - The Devil Wears Prada heeft alle ingrediënten in huis om je vastgekleefd aan het scherm te houden. Het is een tijdloze klassieker die mode, feminisme, ambitie en persoonlijke groei op een unieke manier samenvoegt en aantoont dat succes niet altijd synoniem staat aan geluk.

Tags