Opmerkelijk! Succesvolle Spaanse spin-offserie op Netflix heeft ook gevolgen voor de originele reeks

door: WVDS
BERLIN Netflix serie
Afbeelding bron: Netflix

Berlin (Spanje), de spin-offserie van Money Heist of La Casa de Papel, staat voor de tweede week op rij bovenaan de Niet-Engelstalige TV-lijst met 22,3 miljoen views. 

En met dit succes grijpt ook een deel van de Netflix-kijkers terug naar het originele La Casa de Papel. Zo komt Deel 1 van Money Heist terug op de lijst op nummer 10 met 1.5 miljoen weergaven.

Deze spin-off van Money Heist-bedenker Álex Pina en zijn Sky Rojo-collega Esther Martínez Lobato - draait om het personage Berlin (Pedro Alonso), lang voordat hij erachter komt dat hij een terminale diagnose heeft en de Koninklijke Munt van Spanje gijzelt.

In de serie 'Berlin' zien we hoe de rechterhand van 'el profesor' zich voorbereidt op een van zijn meest indrukwekkende overvallen.

Zo wil hij juwelen ter waarde van 44 miljoen laten verdwijnen, alsof het een goocheltruc is. Hierbij roept hij de hulp in van een van de drie bendes waarmee hij ooit samenwerkte.

De reacties op Berln zijn zeer divers: “A huge disappointment compared to the original show” of "Ik vond het niet zo leuk vergeleken met Money Heist".

Andere fans hebben dan weer genoten: "Niet zoals Money Heist, maar nog steeds erg goed. Berlijn brengt alle herinneringen terug", "100 van de 100 zeer goed".

Tags