Prachtig Italiaans kostuumdrama verovert alle harten van Netflix-fans: Serie krijgt hoge beoordeling

door: WVDS
The Law According to Lidia Poët Netflix Serie
Afbeelding bron: Netflix

We maakten enkele maanden geleden voor een eerste keer kennis met een zeer vastberaden vrouw op Netflix. Het is een intrigerend verhaal tegen een mooie Italiaanse achtergrond. We geven nog even een korte samenvatting voor degene die nog niet gekeken hebben en misschien toch nog overstag gaan.

‘The Law According to Lidia Poët’ of ‘La legge di Lidia Poët‘ is een serie vol prachtige kostuums, adembenemende decors en opvallende muziek. Een televisieserie die losjes gebaseerd is op het leven van Lidia Poët, de eerste moderne vrouwelijke advocaat in Italië. 

De serie speelt zich af in Turijn in de late 19e eeuw, en volgt de strijd van Lidia om haar recht om als advocaat te werken te verdedigen nadat ze uit haar beroep is gezet omdat ze een vrouw is. 

Ondanks tegenslagen geeft ze niet op en bundelt ze haar krachten met haar broer en Jacopo, een gladde en eigenwijze journalist, om de belangen te behartigen van slachtoffers van moord. 

De serie combineert historisch drama met spionage en romantiek, en heeft Matilda De Angelis in de hoofdrol als Lidia Poët. In 2024 zullen we hoogstwaarschijnlijk nieuwe afleveringen kunnen bingen. We zetten alvast enkele recensies op een rijtje.

Een recensent van Decider schrijft dat de serie een Sherlockiaanse structuur heeft, met Lidia die de hulp inroept van Enrico en Jacopo om in elke aflevering nieuwe mysteries op te lossen. Hij vindt de serie vermakelijk en goed gemaakt, maar niet erg origineel of verrassend. Hij geeft de serie een “Stream It” beoordeling.

Een recensent van Clarín vindt dat de serie ondanks zijn repetitieve en onoriginele structuur vermaakt en een patriarchale samenleving op de achtergrond laat zien. Hij waardeert het acteerwerk van Matilda De Angelis als Lidia Poët en de sfeer van het 19e-eeuwse Turijn. Hij geeft de serie een 3,5/5 sterren beoordeling.

Tags