Rechter neemt opvallend besluit in rechtszaak van Bart De Pauw tegen de VRT

door: STG
Bart De Pauw
Afbeelding bron: Photonews

De rechtszaak van Bart De Pauw tegen de VRT is afgelopen. De televisiemaker eiste samen met zijn gezin en vennootschap een schadevergoeding van 13 miljoen euro.

De kogel is door de kerk. Bart De Pauw kreeg vanmiddag het verdict te horen van de Brusselse rechtbank. Dat meldt VRT Nieuws. Eerder had de televisiemaker de openbare omroep al aangeklaagd omdat hij aan de kant werd geschoven na meldingen van grensoverschrijdend gedrag.

De rechtbank is van oordeel dat de VRT geen schadevergoeding moet betalen aan Bart De Pauw. "De rechtbank heeft de vorderingen van Deadliners bv en de consoorten De Pauw tegen de VRT en haar CEO afgewezen als ongegrond”, klinkt het bij persrechter Els De Breucker.

Bart De Pauw moet ook zelf 1 euro als symbolische schadevergoeding betalen aan de VRT omdat hij zelf schade berokkend heeft aan de openbare omroep. “De vordering tot schadevergoeding van de VRT tegen Deadliners bv en de heer De Pauw zelf, werd wel ingewilligd. Er werd aan de VRT een voorlopige schadevergoeding toegekend van 1 euro”, aldus de rechter.

“We zijn heel teleurgesteld, reageert de advocaat van Bart De Pauw. We vinden dit een heel hard vonnis en we zijn er nog steeds van overtuigd dat Bart door de VRT buitenproportioneel hard is behandeld.” De komende weken zal Bart met zijn advocaat het dossier verder bestuderen om vervolgens te bekijken of ze in beroep kunnen gaan.