Topserie bestormt Netflix-top 3 in België: Meer dan zomaar een spionagethriller

door: WVDS
Killing Eve Netflix serie
Afbeelding bron: Netflix

Het is niet altijd dat een serie zo intrigerend en uniek is dat het onmiddellijk de harten van het grote publiek wint. Dit is echter precies wat Killing Eve, een buitengewone serie die nu op Netflix te zien is, bereikt heeft. 

In België heeft deze serie al snel de derde plaats ingenomen op de Netflix top 10 lijst van series. Dit is te danken aan de briljante personages, het fascinerende plot, de unieke setting en het genre.

Killing Eve is een drama-thriller serie die focust op twee sterke vrouwelijke personages, Eve Polastri (Sandra Oh) en Villanelle (Jodie Comer). Met zijn 4 seizoenen levert het uren aan kijkplezier.

Sandra Oh, bekend van Grey’s Anatomy, belandt in de rol van haar leven. Ze speelt Eve Polastri, een MI6-deskundige op het gebied van veiligheid die zich verveelt met haar kantoorjob en droomt van echt spionagewerk. 

Haar leven krijgt echter een drastische wending wanneer ze wordt toegewezen aan een geheime operatie die de psychopathische moordenaar Villanelle moet opsporen.

Villanelle, gespeeld door Jodie Comer uit de serie The White Princess. Ze is een getalenteerde huurmoordenaar, die geniet van de luxe lifestyle die haar dodelijke carrière haar biedt. Haar flamboyante en speelse karakter maakt haar ook onweerstaanbaar charmant.

Wat Killing Eve zo interessant maakt, is dat het niet zomaar een spionagethriller is. Het schudt de gebruikelijke ingrediënten van het genre op met zijn smaakvolle humor, zijn fascinerende observaties van vrouwelijkheid en zijn diepgaande karakterontwikkeling. 

Terwijl het de spanning gestaag opvoert, is er ook tijd voor humor en menselijkheid, wat resulteert in een ongewone mix van spanning en comedy die je instant verslaafd maakt.

Met twee Golden Globe-winnaars in de hoofdrollen, een getalenteerde schrijfster achter de schermen en een origineel en spannend verhaal dat zowel grappig als zenuwslopend is, heeft Killing Eve alles in huis om een blijvende indruk na te laten.

Tags