Vergeten parel van Steven Spielberg op Netflix, een echte aanrader: "Een prachtige film vol magie en humor"

door: WVDS
The BFG
Afbeelding bron: Netflix

Op Netflix staat een film die al heel wat mensen zullen vergeten zijn, vandaar willen wij hem vanonder het stof halen.

The BFG, een film gebaseerd op het boek van Roald Dahl. De regisseur van The BFG is Steven Spielberg. 

De film is de laatste die geschreven is door Melissa Mathison, een Amerikaanse scenarioschrijfster die ook E.T. the Extra-Terrestrial schreef. Zij overleed in 2015 aan kanker.

Het verhaal gaat over Sophie, een weesmeisje dat op een nacht wordt meegenomen door een reusachtige vriendelijke reus, de BFG (ofwel de GVR, de Grote Vriendelijke Reus). Hij is de enige reus die geen mensen eet, maar snozzcumbers en frobscottle. 

Hij blaast ook dromen in de slaapkamers van kinderen met zijn trompet. Sophie en de BFG worden vrienden en bedenken een plan om de andere reuzen, die wel mensen eten, te stoppen. 

Ze maken een speciale droom voor de koningin van Engeland, waarin ze haar vertellen over het bestaan van de reuzen. En dan is natuurlijk de vraag: Gelooft de koningin hen? En kan ze de slechte reuzen stoppen.

De hoofdrolspelers van de film zijn: Mark Rylance als de BFG, Ruby Barnhill als Sophie, Penelope Wilton als de koningin, Jemaine Clement als Fleshlumpeater, de leider van de slechte reuzen en Rebecca Hall als Mary, de assistente van de koningin

"Een prachtige film vol magie en humor. De BFG is een geweldig personage, gespeeld door Mark Rylance. Hij spreekt een grappig taaltje vol woordspelingen en rijmpjes."

"Een trouwe adaptatie van het boek van Roald Dahl. De film brengt de fantasiewereld tot leven met mooie beelden en geluiden. De vriendschap tussen Sophie en de BFG is ontroerend."

"Een vermakelijke film voor het hele gezin. De film heeft spannende momenten, maar ook veel humor en een ziel. De dromen zijn prachtig vormgegeven en de reuzen zijn indrukwekkend."

Tags