Vrienden laten Bart De Pauw massaal in de kou staan: "Bart heeft dit zelf georkestreerd"

door: STG
Bart De Pauw
Afbeelding bron: Photonews

De rechter oordeelde dat Bart De Pauw geen aanspraak kan maken op een schadevergoeding van de VRT. Een streep door de rekening van 13 miljoen euro.

De rechter was van oordeel dat hij de openbare omroep zelf schade heeft toegebracht. Hiervoor moet hij een schadevergoeding van 1 euro betalen. Een voorlopig bedrag. De VRT krijgt nu de kans een raming te maken van alle 'verloren' inkomsten en schade op te lijsten als gevolg van het ontslag van De Pauw.

Volgens mediawatchers kan dat een gepeperde rekening worden van enkele miljoenen euro's en is zelfs een faillissement niet ondenkbaar. In Dag Allemaal vertellen nu enkele dichte vrienden en experts dat Bart De Pauw steeds meer geïsoleerd raakt.

Zo ziet Bart De Pauw zijn fouten niet in volgens zijn vriendenkring. “Hij vindt nog steeds dat hij recht in zijn schoenen staat, maar daarin staat hij helemaal alleen”, zegt één van zijn vrienden. Een pijnlijke zaak waarvan zijn vrienden hem nu ook zelf de schuld geven.

“Bart heeft dit zelf georkestreerd, ondanks al onze waarschuwingen. Als hij, zoals wij hem altijd op het hart drukten, schuldinzicht had getoond en zijn excuses had aangeboden, was de kwestie wellicht al lang gekoeld zonder blazen”, getuigt nog een vriend.