Walter Grootaers blikt vooruit: “Dat zou een echte opkikker voor de entertainmentsector zijn”

door: WVDS
Walter Grootaers
Afbeelding bron: Pieter-Jan Vanstockstraeten/Photo News

Walter Grootaers, die met de Kreuners deze zomer slechts één keer kon optreden, hoopt dat ze volgend jaar hun tournee kunnen hernemen. Hij is er niet gerust in, al gelooft de zanger dat met het inzetten van sneltesten de entertainmentsector mensen toch even hun zorgen kan laten vergeten.

“Ik zal al heel blij zijn als we volgend jaar de festivals kunnen spelen die we in 2020 niet hebben kunnen doen. Maar ook daar houd ik mijn hart voor vast, want ik weet niet of het gaat lukken. We zullen normaal terug beginnen spelen in mei volgend jaar”, zegt Walter Grootaers in gesprek met Redactie24.

Sneltesten inzetten

“Naast het wachten op een vaccin zouden we nu al kunnen kijken naar eventuele alternatieven. Wanneer bijvoorbeeld de sneltesten er zijn, waarbij je binnen het kwartier je uitslag weet, dan denk ik dat er nog veel dingen te organiseren zijn.” 

“Aan de hand van een QR-code zouden mensen dan kunnen aantonen dat ze niet met covid besmet zijn. Op die manier kunnen ze dan wel naar een festival, optreden of theater gaan. Dit zou een echte opkikker zijn voor de entertainmentsector en de economie.”