Wim De Vilder weet het zeker na overlijden Martine Tanghe: "Blij dat we dat nog gedaan hebben"

door: STG
Afbeelding bron: VRT

Zondag was geen makkelijke dag voor Wim De Vilder. Als naaste collega moest hij tijdens het middagnieuws een droevige boodschap de wereld insturen. Het overlijden van Martine Tanghe komt zwaar binnen op de VRT Nieuwsdienst.

Zondag kwam het nieuws binnen dat Martine Tanghe overleden is. Het icoon van de VRT-nieuwsdienst laat iedereen op de redactie bedroefd achter. Ook Wim De Vilder was zichtbaar aangeslagen toen hij het nieuws moest brengen.

"We wisten het nieuws van haar overlijden al even, maar hebben ervoor gekozen om het eerst in Het Journaal te brengen, omdat dat hààr plek was”, legt Wim uit in Het Laatste Nieuws.

"Het is een bericht waarvan je hoopt het nooit te moeten brengen”. Een van de moeilijkste dingen die ik ooit heb moeten doen. Martine was een dierbare collega, een Vlaams icoon, wat mij betreft zeker het beste nieuwsanker ooit."

In mei bracht hij met enkele collega's nog een bezoek aan Martine. 3We wisten dat Martine uitbehandeld was, dus dat was een soort afscheid", klinkt het. "Ben heel blij dat we dat nog hebben kunnen doen. Een paar uur gezellig babbelen op haar terras, met een wijntje erbij. Ze ging enorm moedig met haar lot om", besluit hij.