Historische verandering bij Belgische damesploeg basket

door: CDC
kim mestdagh
Afbeelding bron: Photonews

De Belgian Cats zijn zich aan het voorbereiden op de voorronde van het EK in 2023. Binnenkort staan er daar 2 kwalificatiewedstrijden op het programma. Een belangrijke speelster zal daar niet meer bij zijn.

Kim Mestdagh (31) maakte eerder al bekend dat ze niet meer uitkomt voor de nationale ploeg en zich alleen nog maar zal richten op haar Italiaanse Club, Schio. Velen vermoedden dat dit kwam omdat haar vader geen coach meer is van de Cats, maar  op haar Instagram gaf ze wat meer uitleg over haar beslissing.

In het Engels schrijft ze: "Ik speel al sinds mijn 16e bij de Cats en ik ben al meer dan 10 jaar nauw betrokken bij het project. Ik heb dat altijd met liefde en passie gedaan. Het truitje verdient die toewijding. Maar dat vraagt wel veel opofferingen en energie. Dat heb ik altijd graag gedaan, maar dat eist ook zijn tol."

Mestdagh zegt dat de vorige trainersstaf al op de hoogte was van haar besluit en de coach haar beslissing helemaal begrijpt. Ze sluit af met haar vertrouwen uit te spreken in de ploeg en is er van overtuigd dat ze nog geschiedenis zullen schrijven.