Bart De Wever geschrokken door dochter Liesbet: “Heb hem onder schot gehouden”

door: COS
Afbeelding bron: Photonews

Bart De Wever heeft samen met zijn vrouw Veerle vier kinderen. Die worden vaak geconfronteerd met angstaanjagende incidenten gericht naar hun vader.

“Vorige maand nog werd ik om drie uur ’s nachts gewekt door Liesbet omdat er iemand in de tuin was. Toen ik hem zag, hield ik hem onder schot met mijn – niet geladen – luchtgeweer”, vertelt de N-VA-voorzitter in Story. “Mijn vrouw belde intussen de politie.”

Het bleek om een Nepalese man te gaan met een drugsverslaving die in een visioen werd opgedragen een gesprek aan te gaan met Bart De Wever. “De politie vroeg of mijn dochter slachtofferhulp nodig had, maar Liesbet was alweer gaan slapen.”

Varkenskop

Bart De Wever en zijn gezin kregen dan ook al vaak met zulke incidenten te maken. Een varkenskop op de oprit, uitwerpselen in de brievenbus, mensen die ’s nachts aan je huis komen roepen … Het is bijna dagelijkse kost voor de burgemeester van Antwerpen en zijn gezin.

“Maar op de één of andere manier kan ik dat allemaal een plaats geven. Doodsbedreigingen zijn een normaal onderdeel van mijn leven, net als heel wat bagger over je heen krijgen”, aldus Bart De Wever.