Dealer, Grond en Beau Séjour, grote winnaars van De Ensors 2022: Deze BV’s genoten mee

door: WVDS
Sandra Bekkari en gezin De Ensors 2022

Zaterdag werden voor de twaalfde keer De Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen, uitgereikt. Dit jaar kon Kursaal Oostende opnieuw rekenen op een goed gevulde zaal met zo’n 800 aanwezigen.

Guga Baúl opende de ceremonie, met als co-hosts Jennifer Heylen, Stijn Coninx, Bert Hamelinck en Minister President Jambon. ‘Dealer’ van Savage Film was de absolute winnaar in de categorie Film. Deze film van Jeroen Perceval wist maar liefst negen van haar veertien nominaties te verzilveren. 

Voor televisie waren Grond en Beau Séjour 2 de grote winnaars. Grond, de Lunanime-productie van regisseurs Adil El Arbi, Bilall Fallah en Mathieu Mortelmans, werd bekroond met de Ensors voor Beste TV-Serie, Beste Scenario (TV-Serie) en Beste Acteerprestatie in een Hoofdrol (TV-Serie) voor Yassine Ouaich. 

De fictiereeks Beau Séjour 2 van De Mensen kon evenveel Ensors verzilveren: die van Beste Regie (TV-Serie) voor Kaat Beels en Nathalie Basteyns, Beste Montage voor Bert Jacobs en Beste Kostuum voor Catherine Marchand.

Op Instagram zien we ook heel wat post verschijnen van BV’s die aanwezig waren. Zo delen Kim Van Oncen, Tatyana Beloy en Kedist Deltour heel wat foto’s en sfeerbeelden op hun Instagram en Instagram Story. 

En Sandra Bekkari kwam met haar verloofde Peter Craeymeersch, die directeur is van het Filmfestival Oostende. Het is duidelijk dat ze genoten hebben van het evenement en de afterparty.

 

Tags