Drama tijdens Condroz Rally: Jongen (18) en meisje (16) overleden

door: PMN
Condroz Rally
Afbeelding bron: Photonews

In Moha, een deelgemeente van Wanse, vond er een drama plaats. Tijdens de Condroz Rally zijn twee jongeren om het leven gekomen.

In Moha, een deelgemeente van Wanze, zijn twee mensen om het leven gekomen tijdens de Condroz Rally. 

Een piloot is met zijn auto tegen een muurtje gebotst waarachter toeschouwers stonden. De klap was zo hevig dat de auto over het muurtje vloog en op de toeschouwers terechtkwam.

Op het moment van het ongeval was het aan het motregenen. Het parket van Luik bevestigde het overlijden van twee mensen. Het gaat om 16-jarig meisje uit Hannuit en een 18-jarige jongeman uit Hoei.

Er vielen ook nog twee gewonden. Het gaat om een andere toeschouwer en een teamlid. Ze zijn beiden overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeren niet in levensgevaar.

De toeschouwers stonden in een verboden zone. "In de Condroz Rally wordt er zo weinig mogelijk gekeken naar de veiligheidsmaatregelen", zegt een ooggetuige aan VRT NWS.

"Er wordt daar vuurwerk van alle soorten afgestoken. Er wordt veel te veel gedronken. We hebben heel veel Waalse supporters gezien die in heel bedronken toestand waren."