Er is goed nieuws over Mini-Europa: “Wij willen het overnemen en heropbouwen”

door: PMN
Mini-Europa
Afbeelding bron: Photonews

Het doek is gevallen over Mini-Europa. Eind dit jaar moeten de deuren definitief dicht op de Heizel. Dit tot groot spijt van velen.
 

Al lijkt er nu toch wel goed nieuws te zijn. Het hoeft niet meteen het einde te betekenen van Mini-Europa. Zowel Leuven als Tienen hebben interesse om het over te nemen en her op te bouwen.

"Mini-Europa is een icoon in België en ik denk dat iedereen daar ooit wel eens geweest is. Het zou wel leuk zijn als zo'n bekend pretpark naar een kleinere stad als Tienen zou komen", zegt initiatiefnemer Dave Froidcoeur (Open VLD) aan Radio 2. 

"En we willen van Tienen in Vlaams-Brabant echt een centrumstad maken, dus vandaar dat we op zoek zijn naar troeven die we kunnen uitspelen. We hebben de Tiense Suiker al, maar het zou mooi zijn als we daar nog iets extra aan kunnen toevoegen."

"Echte trekpleister voor toeristen"

Maar ook in Leuven is de interesse groot. "Het is dan ook een echte trekpleister voor toeristen en Leuven zou een uitstekende, alternatieve locatie kunnen zijn", zegt N-VA-gemeenteraadslid Debby Appermans. 

“Leuven heeft heel wat troeven om Mini-Europa een nieuwe thuis te geven. Onze stad ligt centraal, heeft een uitstekende bereikbaarheid via het openbaar vervoer en heeft daarnaast nog heel wat te bieden aan toeristen. Mini-Europa zou een extra troef zijn om meer bezoekers naar Leuven te halen.”