Franstaligen beginnen voor serieus probleem aan de kust te zorgen

door: PMN
strand oostende
Afbeelding bron: Photonews

Het is momenteel druk aan de kust. Al duikt er daar nu wel een serieus probleem op.

Veel mensen trekken deze zomermaanden naar de kust. Velen maken van de gelegenheid gebruik om ook een duik in zee te maken.

Dat is niet zonder gevaar. Zo is er vorige week een jongeman van 20 jaar uit Sint-Jans Molenbeek nog om het leven gekomen nadat hij ging zwemmen in zee in Oostende. Hij raakte in de problemen tijdens het zwemmen. De jongeman ging zwemmen op een moment dat er geen redders meer aanwezig waren en op een plaats in zee waar een hele dag een rode vlag had gehangen, wat betekent dat je daar niet mag zwemmen.

De Oostendse burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) zegt in Het Nieuwsblad dat hem wat is opgevallen. “Mensen uit de kuststreek en Vlaanderen, die weten dat ze het best naar de redders kunnen luisteren.”

“We merken dat als er problemen zijn, het meestal gaat om mensen uit het Franstalige landsgedeelte. Ik viseer die mensen niet, maar ze zijn onvoldoende vertrouwd met de gevaren van de zee.”

Tommelein wil hierover een gesprek aangaan met zijn Brusselse en Waalse collega’s. “We kunnen niet meer doen dan dat we nu doen”, besluit de burgemeester.