Gert Verhulst trekt aan de alarmbel: “Die mensen vervallen ook in een soort van eenzaamheid”

door: PMN
Gert Verhulst
Afbeelding bron: Photonews

Gert Verhulst denkt aan de mensen die het momenteel moeilijk hebben. Hij merkt dat ook binnen zijn eigen bedrijf Studio 100.


 

“Dit is eigenlijk aan de gang vanaf maart. Een week voor de allereerste lockdown zijn wij met ‘Daens - de musical’ in première gegaan. Op dat moment hadden we 200.000 tickets verkocht”, legt Gert uit in ‘Vandaag’’.

“Die musical lag een week later stil. En sindsdien leven wij eigenlijk constant op hoop van: ah, in juni mogen we weer beginnen. Ah, nee. Oei, de cijfers gaan weer naar boven. Het zal augustus zijn.”

“Normaal zouden we op 3 november weer in première zijn gegaan. Alles aangepast, alle maatregelen genomen zoals het moest. Een heel protocol voorbereid, tot in de waanzinnigste details.”

"Zij zitten al maanden thuis zonder perspectief"

“Dan hoor je dat het weer niet doorgaat. We begrijpen dat allemaal en ik zeg niet dat ze het maar moeten laten doorgaan. De situatie is meer dan ernstig, denk ik. Maar het is wel frustrerend natuurlijk.”

“Ach, ik wil hier niet zitten klagen. Als je een café hebt is het verschrikkelijk. Maar ik denk ook aan al die jonge acteurs voor wie ‘Daens’ hun eerste productie was.”

“Die zitten nu al maanden thuis met diezelfde onzekerheid van: wanneer mogen we? Die mensen vervallen ook in een soort van eenzaamheid. Ze zitten thuis, op café gaan gaat ook al niet meer. Die zitten echt zonder werk, maar vooral ook zonder perspectief. En dat is het moeilijkste.”