Goed nieuws voor speedpedelecs: Voortaan mag je er ook mee op deze plaats rijden

door: PMN
Speedpedelec
Afbeelding bron: Photonews

Steeds meer mensen opteren voor een speedpedelec. Er komt voor hen nu een aangename verandering aan.

Wie met een speedpedelec rijdt mag zich voortaan ook begeven op jaagpaden. Ze zijn niet langer verboden terrein voor speedpedelecs. Dat staat te lezen in Het Laatste Nieuws.

Je mag je dus voortaan ook begeven op jaagpaden. De voorwaarde is wel dat je niet sneller dan 30 kilometer per uur mag rijden. Het nieuws was eigenlijk al in april bekend, maar Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) is nu ook met een hoffelijkheidscampagne gestart. Ze doet dat onder de slogan 'Hoffelijk rijden = veilig rijden'.

Met een speedpedelec kan je snelheden tot 45 kilometer per uur halen. De toegang tot de jaagpaden zal geleidelijk aan worden ingevoegd. Wanneer een speedpedelec welkom is, zal er een bord geplaatst worden met de letter P. Dit jaar wordt dat al gedaan op zo'n 800 locaties.

Zo mag je dus met je speedpedelec ook op een jaagpad rijden, mits een snelheid van 30 kilometer per uur. En uiteraard moet je ook voldoende rekening houden met de wandelaars die er op dat moment zijn op het jaagpad.