James Cooke erg emotioneel: “Opeens overvalt mij een gigantisch gemis”

door: COS
Afbeelding bron: Photonews

James Cooke is altijd de vrolijkheid zelve in alles wat hij doet. Toch is het voor hem niet altijd makkelijk om zich sterk te houden.

Na een FaceTime-gesprek met zijn moeder was het er plots. “Opeens overvalt mij een gigantisch gemis”, schrijft James in zijn column voor Radio 1. “Ik vind dat je je af en toe mag nestelen in je gemis en heb dat dan ook gedaan.”

“Op de parking van de Colruyt in Antwerpen, met luide muziek, zetel naar achteren… Het deed goed”, vervolgt James. “Opeens viel er een pak van mijn schouders en ik wist ook onmiddellijk wat dat was.”

Genoeg zorgen

James besefte dat hij al enkele weken zijn emoties aan het blokken was. Iets wat hij anders nooit doet. “Waarom heb ik dat dan de afgelopen weken wél gedaan, vraag ik me luidop af.” Lang moet James niet nadenken over die vraag.

“Voor mama, voor mijn verloofde Dorian, voor mijn zakenpartner Bob … voor iedereen waar ik heel close mee ben. Je wilt niet alleen jezelf, maar ook die ander behoeden van negativiteit of verdriet. Ze hebben al genoeg zorgen aan hun hoofd”, aldus James.