Jullie hebben bedenkingen bij besluit van minister Demir: "Dan moet je alles gaan verbieden"

door: PMN
Zuhal Demir
Afbeelding bron: Photonews

De komende week wordt het bijzonder warm. Draag dus zeker extra zorg voor ouderen en jonge kinderen.

 

Met dit warme weer is het sowieso verboden om te roken in bos - en natuurgebieden. Minister Zuhal Demir (N-VA) maakt er ook een algemeen verbod van.

Het is dus voortaan verboden om te roken in bos - en natuurgebied. We stelden de vraag op onze Facebookpagina of er nog plaatsen zijn waarvan jij wil dat er niet meer gerookt mag worden?

Een greep uit de reacties

"In alle natuurgebieden en op plaatsen waar er brandgevaar is of dreigt voor de rest is het de persoon zelf die beslist, geen onnodige betutteling. Mensen kunnen en mogen zelf beslissen wat ze doen!"

"Iedereen gewoon zijn gezond verstand gebruiken en mensen die roken weten dat wel hoor dat je niet moet roken in een droog bos of heide."

"Ik heb jaren in de bossen gewerkt en ben het volledig eens dat ze een nu rookverbod instellen in de bossen. Maar voor altijd niet dan moeten ze iedereen uit de bossen houden wat iedereen laat vuil in de bossen achter."

"Als roken verboden wordt moeten ze consequent zijn en de verkoop van sigaretten en tabak in het land verbieden. Dat durven ze echter niet want dan rijst de vraag welke taksen en accijnzen ze moeten bedenken om de staatskas te spijzen."

"Op openbare plaatsen, waar brandgevaar is, in gemeenschappelijke delen van tot appartementen herleide woningen en flatgebouwen, in medische instellingen, wachtzalen, en dergelijke meer. Of misschien nog korter gezegd, roken mag in eigen woning of in open lucht."

"Ok, roken is ongezond maar wagens die rondtoeren zijn zoveel meer vervuilend en ongezond.Zelfs ons vee mag niet meer.Dan moet men alles verbieden!"