Kathleen Aerts openhartig over overleden moeder: “Dat was haar ultieme wens”

door: COS
Afbeelding bron: Instagram @kathleen_aerts

Kathleen Aerts moest onlangs afscheid nemen van haar moeder. Zij leed al zestien jaar aan jongdementie. Sinds vijf jaar woonde Maria bij haar dochter in Zuid-Afrika.

Ondertussen heeft de uitvaart al plaatsgevonden. “Mijn broer Bert heeft het afscheid gevolgd via Facetime. Ons mama zou niet zo’n typisch Belgische grote begrafenis gewild hebben”, legt Kathleen uit in Dag Allemaal.

Kathleens mama werd gecremeerd. “We gaan haar as voor een deel hier houden, want ze heeft vijf jaar hier gewoond. En een ander deel gaan we bij het graf van mijn papa in België zetten, om hen te herenigen.”

Symbolisch

Dat wordt een heel intiem moment samen met Kathleens broer. “Maar het zal niet voor direct zijn, want de eerste maanden zal ik niet in België geraken. Och, in mijn hoofd zijn ze nu al samen. Maar symbolisch wil ik het echt doen. Het was ook de wens van mama, dat heeft ze altijd gevraagd.”

Een derde deeltje van haar as zal uitgestrooid worden op de plek waar haar vriend, die ze na de dood van Kathleens vader leerde kennen, is uitgestrooid. “Dan is ze op de drie plekken waar ze het liefste was”, aldus Kathleen.