Leen Dendievel trekt conclusie na verschillende paniekaanvallen: “Ga ik deze week doen”

door: PMN
Leen Dendievel
Afbeelding bron: Photonews

Leen Dendievel zien we tegenwoordig in de theaterzalen. Ze schreef ook het boek ‘Asem.’

Leen Dendievel kampt met angstaanvallen. “Een aanval van benauwdheid noem ik dat tegenwoordig. Omdat ik allang niet meer in paniek schiet”, legt de actrice uit op haar Instagram. 

“Maar het blijft een vervelend gevoel. Alleen weet ik nu waarom dit gevoel er gisteren was. Ik slaap slecht, ik heb wat opdrachten afgewerkt en ik had een échte zondag.” 

“Ik heb een boek gelezen, een beetje opgeruimd en voor de rest lekker genikst. Alleen maakte mijn lijf van die ruimte even gebruik om me te vertellen: 'sta stil en verwerk wat je deze week hebt meegemaakt.'"

“Waarom was ik niet in paniek? Omdat ik door het schrijven van mijn boek ‘Asem’ antwoorden heb gevonden waardoor ik ermee kan leven. En dat het heel af en toe eens voorvalt en bij een vervelend gevoel blijft.”

 “Ik vergelijk het altijd met een hond die in mijn leven is gekomen. In het begin bepaalde hij de tred, hij bepaalde waar en hoe snel we stapten en trok vaak aan de leiband (lees, paniek).” 

“Nu mag die hond er zijn, wandel ik er op tijd en stond mee en draag ik er zorg voor (lees, zelfzorg). IK bepaal de gang. Ik heb niet geprobeerd deze hond aan de deur te zetten, dan wel ermee te leren samenleven.” 

“En daar ben ik blij om. Ik ken mezelf nu beter. Angst heeft me al vaak een spiegel voorgehouden. Ik draag meer zorg voor mezelf. Zelfzorg, is tijd nemen voor jezelf, zodat die hond niet gejaagd in wandelpas vertrekt.”

“Dat is wat ik deze week ga doen. Traag leven. Geen gejaagdheid toelaten, zelf wandelen, lezen, voldoende proberen te slapen, orde scheppen (heb ik graag). Kortom, mijn batterij opladen.”