Lore (10), die allicht rest van haar leven in rolstoel moet zitten, deelt emotioneel bericht: “Mijn ouders hebben dat ontdekt”

door: PMN
Lore

Lore is tien jaar. Ze is een vrolijk meisje uit Brasschaat. Maar ze zal allicht de rest van haar leven in een rolstoel moeten doorbrengen.

Lore is geboren met spina bifida ( een open ruggetje). “Ik ga momenteel 3 tot 4 keer in de week een uur naar de kine om de spanning in mijn benen onder controle te krijgen en daar stap- en sta-oefeningen te doen”, legt Lore uit. 

“Dit doe ik niet altijd even graag maar toch geniet ik ervan om onder begeleiding recht te staan en stapbewegingen te kunnen maken.”

“Toch blijven we op zoek naar manieren om mijn beenspanning onder controle te krijgen, mijn spieren en pezen op lengte te houden, mijn heupen te stimuleren tot een goed stahouding,...”

Lore’s ouders hebben Innowalk ontdekt. Dat is een sta - en staprobot. “Dat levert haar verschillende medische voordelen op: bv. meer beweging, minder spanning/verkramping in spieren, juiste groei van heupen, verbeterde werking van maagdarmstelstel”, lichten de ouders toe.

Lore heeft begin juli een hele week op het toestel mogen oefenen. Dat lukte vrij goed.

Omdat zo’n sta - staprobot duur is hebben de ouders een crowdfunding opgestart. “Dit toestel is zeer duur en er is geen terugbetaling van de overheid! Daarom hebben we een crowdfunding gestart in de hoop de innowalk te kunnen aanschaffen”, klinkt het nog.

Wie Lore wil steunen, kan dat doen via deze link: https://steunactie.be/actie/team-lore-innowalk-1/-4597

Tags