Marc Van Ranst heeft hoop dat dit zal kunnen deze zomer: “Tegen dan groot deel van bevolking gevaccineerd”

door: PMN
Marc Van Ranst viroloog
Afbeelding bron: Photonews

Een normale zomer zullen we in 2021 allicht nog niet krijgen. Maar er is wel hoop dat er meer zal kunnen dan afgelopen zomer.

In Middelkerke is er een pop-uparena waar veel Vlaamse artiesten komen optreden. De vraag is alleen of het kan doorgaan?

"Ik hoop het zó hard. Het is te vroeg om daar nu veel over te filosoferen. Dat is nog zeven maanden verwijderd, een eeuwigheid”, reageert viroloog Marc Van Ranst in Het Laatste Nieuws. 

“Maar als je kijkt naar de vaccins die eraan komen en de testing die deel kan worden van zo'n evenementen, dan ben ik optimistisch. Want een tweede zomer zonder cultuur... (blaast). We gaan dat zo beu zijn allemaal, we zíjn het al beu."

“Maar kan je nu al zeggen met zekerheid dat alles oké zal zijn tegen dan? Nee, dat niet. Ik blijf wel optimistisch. Ik denk dat we een groot deel van onze bevolking tegen dan kunnen vaccineren.” 

“De meest kwetsbare groep moét tegen dan gevaccineerd zijn. Dus dan zou zo'n evenement moeten kunnen. Niemand heeft een kristallen bol. Maar ik ben de grootste supporter."