Marc Van Ranst is razend: “Schandalig dat ik hier mijn tijd aan moet spenderen”

door: PMN
Marc Van Ranst
Afbeelding bron: Photonews

Marc Van Ranst maakt zich behoorlijk boos. De viroloog doet dat op de sociale media.

De Nederlander Willem Engel van de stichting Viruswaarheid daagde Marc Van Ranst voor de rechtbank. Van Ranst zegt dat Engel op de sociale media desinformatie aan het verspreiden is over het coronavirus. Meteen ook de reden waarom hij hem zo hard aanpakt.

De twee stonden woensdag voor een eerste keer oog in oog met elkaar in de rechtbank. Op Facebook maakt zich Marc Van Ranst zich erg boos om de zaak.

“Zelfs het Openbaar Ministerie zegt dat vermeende drukpersmisdrijven voor een assisenrechtbank horen en niet voor een correctionele rechtbank. Willem Engel koos dus voor de verkeerde rechtbank. Hij is kansloos in deze zaak”, laat de viroloog weten.
 
“En een rechtstreekse dagvaarding lukt niet voor assisen, dus dat perfide en laaghartig truukje kunnen Willem Engel en Michael Verstraeten geen tweede keer meer gebruiken.”

“Ik besloot mijn pleidooi met een citaat van een liedje van Heddy Lester (Inzending van Nederland voor het Eurovisie Songfestival in Londen in 1977):
“In de mallemolen van het leven,
draai je allemaal je eigen rondje mee.
De molen draait ook zonder jou.
Je paard blijft nooit lang leeg.
Dus kom, draai met die mallemolen mee.”
Vandaag draaiden we allemaal mee op Willem’s mallemolentje: de rechter, de griffier, de procureur, de politieagenten, het rechtbankpersoneel…”

“Pure schande. Dit is volgens mij een schoolvoorbeeld van misbruik van procesrecht en van een tergend en roekeloos geding. Schandalig dat ik hier tijd heb moeten aan spenderen.”