Matteo Simoni niet op zijn gemak: “Steeds banger dat er iets zou gebeuren”

door: COS
Afbeelding bron: Photonews

Matteo Simoni kan je sinds deze week samen met Louis Talpe bewonderen in de bioscoop. Hij speelt wielrenner Lupo ‘Tartare’ Marino in de film ‘The Racer’.

Loredana, de vriendin van Matteo Simoni, was zwanger toen ‘The Racer’ werd ingeblikt. Dat spookte voortdurend door zijn hoofd. “Zodra je weet dat je papa gaat worden, draait zowat alles in je leven daarrond. Naarmate de opnames vorderden, werd ik steeds banger dat er misschien iets zou gebeuren.”

“Als je in een peloton fietst met zestig man en je moet dan naar het midden laveren tegen veertig per uur … Da’s echt iets anders dan met vrienden wat rondpeddelen. Het was soms doodeng. Want je weet dat er moet maar één steentje liggen of één iemand een verkeerde beweging maken …”

Matteo weegt risico’s beter af sinds Giulia er is. “En dan heb ik het niet alleen over de risico’s voor mezelf, maar ook voor haar. Het is nu eenmaal een gekke wereld waarin we leven. Als papa wil ik haar zo veel mogelijk beschermen. En ik weet wel dat ik haar ooit zal moeten loslaten, maar daar hoef ik nog een hele tijd niet aan te denken.”