Moeder van twee kinderen sterft nadat ze na twee uur wachten nog steeds haar huisarts niet kon spreken aan de telefoon

door: PMN
ambulance ziekenwagen
Afbeelding bron: Shutterstock.com

Een 55-jarige moeder van twee kinderen is gestorven omdat ze niet tijdig haar huisarts aan de lijn kreeg. Na twee uur wachten ze haar huisarts nog steeds niet gesproken.

 

De vrouw kampte met ademhalingsmoeilijkheden en probeerde om een afspraak te maken bij haar huisarts. Na twee uur wachten zakte ze in elkaar voor de ogen van haar zoon.

De hulpdiensten kwamen nog ter plaatse om haar te reanimeren, maar uiteindelijk is ze toch overleden. Het voorval deed zich voor in Engeland.

Daar bellen steeds meer mensen gewoon hun huisarts op in plaats van er langs te gaan. Dat is nog een gevolg van de coronapandemie.

"Net toen de dokter zei dat hij om 11.30 uur zou terugbellen, zakte ze in elkaar", zegt één van haar kinderen in Metro. "Mijn broer heeft nog de hulpdiensten gebeld. Die probeerden haar te reanimeren, maar zonder succes."

"Mijn moeder stelde haar vertrouwen in de artsen, maar die leken geen haast te hebben om haar te helpen. De huisartsenpost zet je voor heel lange tijd in wacht met alle gevolgen vandien."

Download nu de gratis app van Redactie24

Tags