"Niveau bij onze leerlingen op school is zo laag, dat er iets moet gebeuren"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

De Hasseltse leerkrachten van middelbare school Hast trekken aan de alarmbel. Ze doen dat via e-mails aan de directie.

Leerkrachten merken steeds meer dat leerlingen de opgelegde doelstellingen niet meer halen. Een aantal leerkrachten van de middelbare school Hast kon het niet meer aanzien en schreef een brief naar de directie. Dat meldt TV-Limburg.

"Leerkrachten makken zich steeds meer zorgen om het niveau dat onze leerlingen in de eerste graad b-stroom behalen, of niet behalen eigenlijk", schrijven de leerkrachten in de e-mail. "We merken dat het welbevinden van de leerkrachten hier door wordt aangetast."

De leerkrachten willen samen met de directie bekijken wat mogelijk om het niveau weer omhoog te krijgen. De directie erkent het probleem en wijst naar het M-decreet als schuldige. Door die wetgeving komen leerlingen met extra noden ook in het reguliere onderwijs terecht.

Veel van de leerlingen met extra noden vergen veel aandacht van de leerkracht, wat ook voor extra werkbalast zorgt. "Dat is bijna individueel onderwijs", voegt de directeur van de school er nog aan toe.

"Het is als school onze plicht om elk kind een toekomst te geven. We kunnen hen niet zomaar aan hun lot overlaten. Zij hebben het recht om in te schrijven en het is onze taak om daar iets moois van te maken."

Directie en leerkrachten gaan nu in gesprek met elkaar. Ze gaan nagaan hoe ze de situatie kunnen verbeteren.

Tags