Tanja Dexters krijgt slecht nieuws te horen in de rechtbank: ‘Straf zal daarna volgen’

door: COS
Afbeelding bron: Photonews

Tanja Dexters heeft een tijdlang diep gezeten. Ze liet zich vorig jaar zelfs opnemen op de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis.

Op 30 november botste Tanja ’s nachts met haar wagen tegen de oplegger van een geparkeerde vrachtwagen. Ze pleegde toen vluchtmisdrijf toen ze door een andere wagen werd opgepikt op de plek van het ongeval.

Vrijdagmiddag moest ze in Turnhout voor de rechtbank verschijnen. Uit het proces blijkt nu dat Tanja voor het ongeval al vier keer door het rood gereden was. “Ik had niet gedronken, maar zat mentaal heel diep”, citeert HLN Tanja in de rechtbank.

Ongeschikt

De rechter besliste echter dat hij Tanja wil laten onderzoeken. Hij wil nagaan of Tanja lichamelijk of geestelijk ongeschikt is om nog met de wagen te rijden. Ze zou dan pas haar rijbewijs terugkrijgen wanneer aangetoond kan worden dat ze niet langer ongeschikt is om met een auto te rijden.

De rechter maakte wel duidelijk dat het onderzoek Tanja niet vrijpleit. “U moet er niet van uitgaan dat als je er positief uit komt, dat het een vrijspraak wordt.”

“Door een rood licht rijden is door een rood licht rijden. En dat vier keer. Het is niet omdat het nu beter zou gaan, dat je niet gestraft moet worden”, citeert HLN de politierechter.