Veerle uit ‘Blind Getrouwd’ doet belangrijke oproep: "Want dit wil niemand"

door: PMN
Afbeelding bron: Veerle Van den Eynde

Het einde van 2020 is in zicht. Samen met enkele bekende Vlamingen kijken we nog tot oudjaar terug op dit toch wel historische jaar én richten we de blik op de toekomst. Op deze tweede kerstdag is het de beurt aan Veerle Van den Eynde uit ' Blind Getrouwd'.
 

Op welke manier heeft corona dit jaar jouw persoonlijk beïnvloed? 
Door corona worden we met onze neus op de feiten gedrukt. Dingen die evident waren, zijn weggevallen. Wat er vandaag is, kan er morgen misschien niet meer zijn. Alles is tijdelijk, zowel de positieve als negatieve zaken. Dat zet me aan om nog meer intenser te genieten van wat er op dit moment wel is.
 
Wat was jouw hoogtepunt dit jaar? 
Met een dochtertje die volop nieuwe dingen leert, zijn er bij ons veel hoogtepunten geweest. Een heel mooie herinnering dit jaar waren Liv haar eerste stapjes, dat moment hebben we als ouders samen kunnen beleven omdat we in lockdown zaten en dus alle drie thuis waren. Zo fier dat ze was. Dan smelt mijn hartje helemaal.
 
Wat was voor jou een dieptepunt dit jaar? 
Het verdriet in mijn mama haar ogen zien, omdat we elkaar geen knuffel mogen geven. Dat doet pijn. Maar het zou me veel meer pijn doen haar te moeten verliezen door het virus. Dus we houden vol!!!
 
Wat wil je in 2021 doen, wat nu niet meer mogelijk is? 
Na corona wil ik heel veel knuffels uitdelen, vrienden en familie uitnodigen en hen bezoeken, op reis gaan, veel gaan eten.
 
Wie zou je in de bloemetjes willen zetten voor de steun in het voorbije, moeilijke jaar? 
Mijn lieve vriendin, ze weet wel wie. Ze staat altijd klaar voor mij. Zo fijn om te weten dat we bij elkaar terecht kunnen.
 
Wil jij je laten vaccineren? 
Ja, de situatie zoals ze nu is, is niet veel langer houdbaar. Als we hierdoor weer terug naar een normaler leven kunnen, dan twijfel ik daar niet over.
 
Wat was je favoriete tv-programma of serie? 
Voor mij is dat de telenovelle ‘Sara’. Ik kijk normaal niet naar dergelijke series, maar dit verhaal blijft toch hangen. Toen de serie voor het eerst op tv kwam, heb ik ook al gekeken, maar dat was al zo lang geleden. Ik vind het verhaal zo mooi, waardoor ik weer helemaal 'hooked' ben.
 
Wie was dit jaar jouw favoriete persoonlijkheid? 
Dieter Coppens. Een man met een groot hart. Zo knap hoe hij mensen inspireert en motiveert!
 
Wil je zelf nog iets toevoegen...? 
Corona heeft ieder van ons getekend. We beleven het elk vanuit onze eigen wereld. Wat belangrijk is voor de ene persoon, is dat niet voor de andere, maar ik denk wel dat we allemaal één ding gemeen hebben en dat is dat we dit virus willen overwinnen. Ik hoop dat, zolang er geen vaccin is, iedereen voorzichtig is en de maatregelen zoveel mogelijk blijft naleven. Dat is moeilijk voor ons allemaal, maar een derde golf wil toch niemand.