Werkgeversorganisaties vreest fatale klap met rampzalige gevolgen: “Daarom moet je morgen gewoon gaan werken”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews

Morgen is het nationale stakingsdag. Zo mag je al zeker hinder verwachten op het openbaar vervoer.

De nationale stakingsdag komt er voor mensen meer koopkracht te geven in deze moeilijke tijden. Maar niet iedereen is even gelukkig met de stakingsdag.

De werkgevers zijn bijvoorbeeld totaal niet te spreken over de stakingsdag van morgen. Heel wat bedrijven hebben het momenteel erg moeilijk en vrezen voor hun toekomst.

“We beseffen als geen ander dat het voor heel wat werknemers moeilijke tijden zijn”, reageert Bart Lodewyckx van Unizo Limburg bij TVL.

“Maar dat is ook het geval voor werkgevers. Zij worden geconfronteerd met de stijgende energieprijzen, maar ook met stijgende grondstofprijzen en een loonindexering van 12 procent. Wie dan nog meer verwacht weet écht niet in welke wereld we leven en wat voor een tsunami er op ons afkomt.”

De werkgeversorganisaties roepen dan ook op om morgen niet te staken, maar gewoon te gaan werken. Ze vrezen voor de fatale klap met rampzalige gevolgen. “We zitten samen in deze boot en we gaan er alleen maar samen doorgeraken.”

“We zitten in woelige waters en als we willen dat de boot zinkt, moeten we zo verder doen. Maar als we willen dat de boot blijft drijven, dat de kinderen nog een toekomst hebben, ga dan werken!”