Bang afwachten voor James Cooke bij Play4: "Ben ervan geschrokken"

door: STG
James Cooke in 'Extreme Makeover Vlaanderen'
Afbeelding bron: Play4

Het zijn drukke tijden voor James Cooke. Achter de schermen werkt hij mee aan heel wat succesvolle programma's.

Het gaat enorm hard voor James Cooke. Samen met Gert Verhulst richtte hij Dedsit op, een productiehuis dat heel wat programma's maakt voor de grote zenders zoals VTM en Play4. 

Ook Assisen, de interactieve reeks waarin de kijker beslist over de onschuld van Eveline Van Laeke komt van de hand van James en zijn team. Het is de allereerste keer dat het publiek via interactie mee de afloop van de reeks kon bepalen. De jury was het erover eens dat Eveline onschuldig is.

Met meer dan 100 000 stemmen mag het duidelijk zijn dat de reeks een enorm succes is. "Ik vind dat wel een serieus aantal, ik ben ervan geschrokken", zegt James in Showbits.

Een vervolg lijkt dan ook niet uitgesloten. “De zender Play4 gaat beslissen of er nog een vervolg komt of niet”, zegt James. “Maar ik heb er toch een heel goed gevoel bij. We hebben een gemiddelde van een dikke 600.000 kijkers, uitgesteld kijken en rerun meegerekend. Dat is wel een goed cijfer voor een fictiereeks, dus fingers crossed en hopen dat we nog verder mogen", besluit hij.