'Big Brother'-winnaar Salar verklaart waarom hij op de rode knop drukte: "Veel mensen weten dit niet"

door: LHX
Big Brother - Salar
Afbeelding bron: GoPlay

Het was een cruciaal moment in 'Big Brother': Salar die op de rode knop drukte, waardoor Kristof de gouden sleutel in handen kreeg. Daardoor kwam die rechtstreeks in de finaleweek terecht, tot ongenoegen van heel wat kijkers.

Op het eerste gezicht leek het niet zo verstandig van Salar om op de rode knop te drukken. In 'No Biggie' verklaart hij waarom hij het toch gedaan heeft.

"Veel mensen weten dit niet", begint hij. "Tobias zijn feest was er ook ondertussen. De shutters waren de hele tijd dicht, en wij moesten met z'n tweeën naar de game room."

Plots gingen de shutters open en riep iedereen: "Feest!" Het zorgde voor kortsluiting in Salars hoofd. "Ik zie daar één knop, wij staan hier met z'n tweeën en daar is het feest. Dus één iemand gaat terug het huis in, en de andere gaat met de gouden sleutel gewoon naar huis", dacht hij.

Hij wilde daarom eigenlijk al afdrukken bij 100 euro, maar uiteindelijk wachtte hij tot de teller op 3000 stond. Hij geeft toe dat het spel hem een beetje paranoïde maakte. "Ik dacht: de gouden sleutel, dat is sowieso weer een truc, een twist. En als je daar zit, ga je over alles nadenken."