Erik Van Looy krijgt deksel op de neus van bekende politicus: "Bel me niet meer"

door: LHX
Erik Van Looy
Afbeelding bron: GoPlay

Elk jaar opnieuw gaan Erik Van Looy en zijn team op zoek naar nieuwe kandidaten voor 'De Slimste Mens Ter Wereld'. Dat loopt niet altijd van een leien dakje.

In de zoektocht naar nieuwe kandidaten is het vaak Erik Van Looy zelf die de BV's contacteert. Dat kan soms een frustrerende job zijn, vertelt hij in de podcast 'Achter de schermen'.

Zo is er een lijst van 15 à 20 namen die hij elk jaar opnieuw opbelt, maar die hem keer op keer laten weten dat ze geen interesse hebben. Eén van die namen is Rudi Vranckx. Hoewel hij jaar na jaar een 'njet' krijgt van hem, blijft Erik de moed er wel in houden. "Ik denk dat hij ooit gaat meedoen. Dat moet ik mezelf wijsmaken, want anders stop ik met bellen, hé."

"Er zijn ook mensen die zeggen: 'Nee, ik doe het niet, en bel me alstublieft niet meer.' Dan hou ik me daaraan", zegt hij. Karel De Gucht is daar een voorbeeld van. "Ik vind hem een leuke man en een goede politicus", verduidelijkt Erik wel, maar voor 'De Slimste Mens Ter Wereld' zal hij hem dus niet meer bellen.

"Als je dat niet zegt, bel ik elk jaar terug. Maar vanaf het moment dat je duidelijk je grenzen bewaakt, hou ik me eraan. In de media is dat nogal belangrijk", klinkt het.