Erik Van Looy mag er niet aan denken: "Ik hoop dat ik diezelfde kans krijg"

door: COS
Erik Van Looy in 'De Slimste Mens'
Afbeelding bron: Play4

Erik Van Looy begint vanavond aan zijn 20ste seizoen als presentator van 'De Slimste Mens Ter Wereld'. Aan het eerste seizoen nam hij zelf deel.

Erik Van Looy presenteert 'De Slimste Mens Ter Wereld' elk jaar een beetje liever. Aan stoppen mag hij niet denken. Zelfs niet wanneer de regisseur aan zijn volgende filmproject begint.

"Als 'De Slimste Mens' er niet was geweest, dan had ik mogelijk al veel meer films gemaakt", zegt Erik in het Nieuwsblad. "Maar het is niet dat ik ooit ga zeggen: 'Ik ga 'De Slimste Mens' niet presenteren omdat ik een film ga maken.' Daarvoor doe ik het te graag."

Erik wil de quiz zeker nog een jaar of tien presenteren. "Ik heb ooit gezegd: 'Ik doe het tot op dezelfde leeftijd als Philip Freriks (de presentator van de Nederlandse versie, red.) het gedaan heeft.' Hij is nu 79 en heeft aangekondigd dat hij het nog één keer doet. Tot zijn tachtig dus. Ik hoop dat ik diezelfde kans krijg."

Bij de VRT werden de afgelopen jaren heel wat schermgezichten verplicht met pensioen gestuurd op hun 65ste. "Dat systeem mag wat mij betreft eens grondig herbekeken worden", besluit Erik.