Erik Van Looy onthult meest beschamende moment in zijn leven: "In de lift gestapt en gevlucht"

door: LHX
Erik Van Looy in 'De Slimste Mens'
Afbeelding bron: Play4

Toen Erik Van Looy ooit Meryl Streep ging interviewen in Parijs, werd hij buiten haar hotel aangesproken door een Waalse man. Die vroeg hem of hij misschien voor hem een handtekening van de actrice kon regelen. Dat liep echter helemaal verkeerd af.

"Meryl Streep is een ongelofelijk leuke en toffe madam", vertelt Erik Van Looy in de podcast '22 minuten stomme vragen'. Wanneer hij haar zegt dat er iemand buiten staat die haar graag eens zou ontmoeten, reageert ze bijzonder positief. "Let's do it right now", zegt ze.

Daarop legt ze het hele interview stil, waardoor ze nog 20-30 journalisten laat wachten. Erik gaat beneden de man halen, maar realiseert zich algauw dat het een slecht idee was. Hij merkt dat de man er slonzig uitziet en ruikt alsof hij al veel te lang geen bad meer gezien heeft. 

Wanneer de man uit de lift stapt, ziet hij Meryl Streep staan aan het einde van de gang. "Oh, Meryl!", roept hij uit, waarop hij naar haar toe rent en haar omhelst. "Ik ben in die lift gestapt en ik ben gevlucht", vertelt Erik. "Dat was het meest gênante moment in mijn leven."