Erik Van Looy spreekt duidelijke taal: “Zij zijn niet welkom in ‘De Slimste Mens Ter Wereld’”

door: PMN
Erik Van Looy in 'De Slimste Mens'
Afbeelding bron: Play4

Het seizoen van ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ hebben we ook weer gehad. Het werd heel spannend. Guga Baul kroonde zich tot de grote winnaar.

Presentator Erik Van Looy geniet van vakantie. Heel lang zal die vakantie niet duren. Binnenkort beginnen de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen.

Erik zal dan weer op zoek moeten gaan naar bekende Vlamingen om deel te nemen. Hij wil heel graag zanger Metejoor strikken. Erik sprak hem er al over aan, maar de zanger hapte nog niet toe.

In het nieuwe seizoen zullen er ook weer politici opduiken. Al is niet iedereen welkom. Dat laat Erik zelf weten.

Zo zijn politici van het Vlaams Belang niet welkom. “Maar dat is een algemene regel in entertainmentprogramma’s”, legt de presentator uit in ‘De Morgen’.

"Het zou ook ráár zijn, want als er één programma is dat staat voor verbinding en inclusiviteit - zonder gezaag en met de lach - dan zijn wij het wel. Wij zijn alles waar zij niet voor staan.”

"Een klassiek verwijt is dat we Bart De Wever groot hebben gemaakt. Het gebeurt nog altijd dat mensen uit linksere kringen daarom niet mee willen doen. Dat is natuurlijk flauwekul, Bart De Wever heeft ons echt niet nodig gehad, we hebben dat proces hoogstens versneld."

"Voor- en tegenstanders zijn het er toch over eens dat De Wever een knap politicus is? Ik ook, ook al ben ik het niet eens met veel van zijn ideeën. En mijn laatste punt: we nodigen alle partijen uit", besluit Erik.