Erik Van Looy windt er geen doekjes om: “Die wil ik volgend jaar absoluut in ‘Slimste Mens’”

door: PMN
Erik Van Looy in 'De Allerslimste Mens Ter Wereld'
Afbeelding bron: Play4

Het seizoen van ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ is weer achter de rug. Het werd opnieuw een heel succesvol seizoen. Guga Baul kroonde zich uiteindelijk tot de grote winnaar.

De grote finale van ‘De Slimste Mens’ haalde dit seizoen meer dan één miljoen kijkers. Dat is heel straf cijfer. Het programma wordt uitgezonden op Play4.

Opvallend was dat ook Erik Van Looy meer persoonlijke verhalen deelde. Het is iets dat hij vroeger nooit zou doen. Het toont aan dat hij zich de quiz helemaal meester gemaakt heeft als presentator.

Het is nu al uitkijken naar het nieuwe seizoen. Dat zal er allicht komen in het najaar van 2024. Dat betekent niet dat Erik zolang zal stilzetten.

“De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen starten over enkele weken”, licht Erik toe in Humo. “Dan moeten er alweer kandidaten geronseld worden.”

Erik heeft wel een shortlist van kandidaten die hij er zeker bij wil hebben. Helemaal bovenaan die lijst staat iemand die momenteel bijzonder populair geworden is. Het is niemand minder dan zanger Metejoor.

Metejoor is mijn grote doelwit geworden”, windt Erik er geen doekjes om. “Ik ben hem onlangs tegenkomen op een match van Antwerp, en hij liet al weten dat hij moeilijk te overtuigen zal zijn. Lees: dat kost mij minstens een gang of drie”, lacht Erik.