Finalist Jason uit stevige kritiek op de makers van 'Big Brother': "Teleurstellend"

door: LHX
Jason in 'Big Brother'
Afbeelding bron: GoPlay

Jason Glas was vooral in het begin van 'Big Brother' razend populair bij de kijkers. De laatste weken verloor hij wel wat fans, onder meer omdat hij erg fanatiek omging met zijn coins.

In een video op zijn YouTubekanaal verdedigt Jason Glas zich voor de keuzes die hij maakte in 'Big Brother'. Zo legt hij uit waarom hij steevast weigerde om coins uit te geven.

"Ik kom vlak voor het avontuur begint de studio binnen. Daar krijg ik meteen het dilemma: 'Jason, je krijgt zeven Big Brother-coins. Die worden heel belangrijk tijdens het avontuur. Maar als je je koffer wil meenemen, dan moet je vijf coins inleveren.'", vertelt hij.

Hij twijfelde geen seconde. Hij ging voor de coins en nam zich meteen voor om dat heel het spel te blijven doen. 

"Vervolgens kom ik bij de Wall, en zie ik dat ik toiletartikelen kan kopen. Op dat punt dacht ik al: dit maakt nou niet echt een verschil", herinnert hij zich. Hij bleef er daardoor van overtuigd dat hij aan dat soort makkelijke verleidingen moest weerstaan, omdat de coins hem verder zouden kunnen brengen in het spel.

Ze zouden hem bijvoorbeeld een vrijstelling, een geldbedrag of een nominatie van iemand anders hebben kunnen opleveren. "Dat is nooit gebeurd", concludeert hij nu. De makers hebben daar volgens hem wel een fout gemaakt.

"Er waren meer dan genoeg opties", klinkt het. "Ik begrijp niet waarom ze zeiden dat de coins heel belangrijk zouden worden. Achteraf vind ik het vrij teleurstellend hoe de coins zijn gebruikt. Ik had er meer van verwacht."