Gert Verhulst ergert zich enorm in 'De Tafel van Gert' en grijpt in

door: COS
Gert Verhulst in 'De Tafel van Gert'
Afbeelding bron: GoPlay

Elke zondag is Gert Verhulst te zien in 'De Verhulstjes' op Play4. Van maandag tot donderdag presenteert Gert de talkshow 'De Tafel van Gert'.

In september 2022 kreeg Gert Verhulst met 'De Tafel van Vier' een eigen talkshow. Na twee seizoenen werden er enkele veranderingen doorgevoerd. Zo zien we vaste panelleden terugkeren en werd de show omgedoopt tot 'De Tafel van Gert'.

Opvallend is dat het programma echt live is. "Dat is vrij uniek", zegt Gert in de GoPlay-podcast 'Achter De Schermen'. "Ik denk dat wij het enige programma zijn, buiten het journaal en het nieuws, dat echt nog live gaat."

Er kan dus niet geknipt worden in het programma. Het is dus belangrijk dat alle onderwerpen besproken zijn voor het einde van het programma. Een klokje geeft aan hoeveel tijd er nog over is per onderwerp.

"Die klok telt af. Je denkt: oké, nog een minuut. Ik ga sevves afronden. En dan is er toch iemand in dat panel - dat ik denk, allez je snapt dat toch dat dat niet het moment is - die dan nog een vraag lanceert die je niet in een halve minuut kan afwimpelen."

"Dus we hebben nu een trucje: de panelleden krijgen een soort sein te zien van 'zwijgen vanaf nu'. Je kan nog even iets zeggen, maar niet een volledig nieuw thema aansnijden. Dat gaat niet. Dat zijn allemaal mensen met ervaring, dan denk: maar allez. Dan erger ik mij. En dan moet ik dat wegstoppen."