Gert Verhulst met de neus op de feiten gedrukt: "Had het onderschat"

door: LHX
Gert Verhulst
Afbeelding bron: Photonews

Eind april kreeg 'De tafel van vier' massaal veel kritiek. De reden? Presentator Gert Verhulst liet zijn gasten met ja/nee-bordjes oordelen over een mogelijke ruil van Olivier Vandecasteele met een terrorist.

In de podcast 'Achter de schermen' verdedigt Gert Verhulst zich na de controverse over de ja/nee-bordjes. "Dat is uiteindelijk een kwestie waar onze regering op een dag ook ja of nee op zal moeten antwoorden. Dus op zich is het niet zo gek dat je die vraag stelt", vindt hij. "En het beperkt zich niet tot ja of nee, maar het is een manier om een debat in gang te zetten."

Het valt hem op dat zijn talkshow meer reacties uitlokt dan zijn vorige programma's, die een hoger entertainmentgehalte hadden. Hij vindt daarom dat hij de ideale leeftijd heeft om 'De tafel van vier' te maken. "Ze hebben al dertig jaar kritiek op mij, dus op een gegeven moment kweek je wel een olifantenvel", klinkt het.

Toch merkt hij dat het verschil met entertainmentprogramma's hem nog steeds verbaast. "Ineens heeft iedereen de behoefte om er een mening over te hebben", klinkt het. "Ik heb dat wel wat onderschat."