Gert Verhulst met het schaamrood op de wangen door zoon Viktor Verhulst: "Knip dat er maar uit"

door: COS
Viktor Verhulst en Gert Verhulst
Afbeelding bron: GoPlay

In 'De Verhulstjes' kregen Gert Verhulst en co zondag fijn bezoek. James Cooke en Dorian Liveyns zakten af naar Saint-Tropez.

Kort nadat James Cooke en Dorian Liveyns arriveerden, werd het plots heel slecht weer. Het gezelschap moest noodgedwongen binnenblijven. Dat resulteerde in een spelletje 'Hints' en James die aan tafel opzoekt wie er allemaal in Saint-Tropez woont of gewoond heeft.

"Jules Verne", zegt James. "Wie?", vraagt Viktor Verhulst. "Jules Verne? De schrijver. '20.000 mijlen onder zee', 'Naar het middelpunt van de aarde' ... Jules Verne!", klinkt het vol ongeloof bij Gert. "Nog nooit van gehoord", geeft Viktor zonder schaamte toe. "Knip dat er maar uit", zegt Gert met het schaamrood op de wangen.

"Den James heeft ook nog niet van Jules Verne gehoord", verdedigt Viktor zich. "Jawel, maar die dacht dat hij die er nog ging tegenkomen." Een beetje opzoekwerk maakt duidelijk dat de auteur al in 1905 stierf. "Niemand kent Jules Verne, hè", denkt Viktor. "Stop. Zelfs in Disneyland is die onderzeeër geïnspireerd op het werk van Jules Verne."