Herman Brusselmans sakkert na zijn passage in ‘De Slimste Mens’ en ‘Tafel van Gert’: “Dat effect blijft uit”

door: PMN
Herman Brusselmans
Afbeelding bron: Photonews

Herman Brusselmans zagen we vorig jaar regelmatig op tv. De schrijver werd geregeld gevraagd om de gast te zijn in verschillende programma’s. Hij praat daar openhartig over.

Herman Brusselmans zagen we vorig jaar in ‘De Slimste Mens’, ‘De Tafel van Gert’ en ‘Het Huis’. Hij is blij dat hij erbij mocht zijn. Dankzij televisie heeft hij een goed jaar achter de rug.

Herman is in de eerste plaats schrijver. “Door die tv-programma’s weten mensen dat ik besta”, bedenkt hij zich in Dag Allemaal. “Maar het is niet zo dat ze zich massaal naar de winkel reppen om een boek van mij te kopen, dat effect blijft uit.”

Herman schreef al heel wat boeken. Zijn boeken zijn 1/4de van zijn totaal inkomen. De boekenverkoop is gedaald want in de jaren ‘90 en 2000 was zijn boekenverkoop nog goed voor de helft van zijn inkomsten.

Het neemt niet weg dat Herman nog wel boeken wil schrijven. “In de eerste plaats focus ik mij op mijn gezin”, gaat de schrijver verder. “Tussendoor zal ik nog wel schrijven.”

“Ik ben heel traag bezig aan een volgende roman, maar ik zit niet tegen een deadline aan te werken. Als het boek pas in 2028 uitkomt, dan is het ook goed.”