“Interview dat Bart De Pauw gaf kan deel uitmaken van mogelijke deal”

door: PMN
Bart De Pauw
Afbeelding bron: Play4

Voor het eerst in zeven jaar heeft Bart De Pauw nog eens met de media gesproken. Hij deed dat in ‘De Tafel van Gert’. De tv-maker bood zijn excuses aan voor wat hij gedaan heeft.
 

In 2017 barstte de hele zaak omtrent Bart De Pauw helemaal los. Hij werd in de rechtbank in 6 van de 26 aanklachten schuldig bevonden aan grensoverschrijdend gedrag. Van de overige 20 aanklachten tegen hem werd hij vrijgesproken.

Bart De Pauw bekende schuld in de uitzending. Hij zou heel graag met de vrouwen aan tafel zitten om zijn verontschuldigingen aan te bieden. Voorlopig kreeg De Pauw nog geen gehoor.

Professor Communicatiemanagement Baldwin Van Gorp (KU Leuven) vindt dat De Pauw een goede beurt gemaakt heeft. “Hij heeft het redelijk goed aangepakt”, zegt de professor in Het Nieuwsblad. “Bart benadrukte wat veel dat hij maar in zes dossiers veroordeeld werd. Hij moet beseffen dat dat er zes te veel zijn.”

“Hij moet onvoorwaardelijk door het stof gaan. Over de ganse lijn. En hij moest het al veel eerder gedaan hebben.”

"Dat Bart De Pauw nog aan de slag gaat bij de VRT lijkt mij uitgesloten"

Van Gorp ziet De Pauw nog wel terug voor televisie werken. “Dat hij nog bij de VRT aan de slag gaat, lijkt mij uitgesloten. Maar bij de concurrenten zal hij nog wel aan de bak komen.”

De professor denkt dan in eerste instantie aan Play4. “Niet direct als presentator, maar wel als scenarist. Hij blijft natuurlijk wel een vakman. Ik sluit zelfs niet uit dat er al gesprekken geweest zijn met Play4 en dat dit exclusieve interview er deel van uitmaakte.”