James Cooke begrijpt er helemaal niks van bij zijn collega's: "Je hebt ervoor gekozen"

door: COS
James Cooke in 'De Tafel van Vier'
Afbeelding bron: GoPlay

James Cooke heeft een druk jaar achter de rug. Na 'Extreme Makeover Vlaanderen' zien we James binnenkort weer in 'James De Musical'.

James Cooke werd in 2015 bekend door 'Jonas & Van Geel'. Een jaar later volgde een eerste programma met Karen Damen. Onder de vleugels van Gert Verhulst groeide James uit tot een van de bekendste schermgezichten van de afgelopen jaren.

James moest op korte tijd leren omgaan met zijn bekendheid. "In het begin vond ik bekend zijn de max. Ik was al naar mensen aan het zwaaien voor ze daar zelf de kans toe kregen. Die bekendheid voelde als een bevestiging, het gaf mij zelfvertrouwen", vertelt James aan Het Nieuwsblad.

"Zoals je kan zien in mijn programma’s, ben ik zelf een curieuzeneuzemosterdpot. Dus ik vind het logisch dat mensen ook nieuwsgierig zijn. Tegen een selfie zal ik nooit 'nee' zeggen. Ik neem wel de selfie zelf: dat gaat sneller en zo zie ik of ik er wat deftig op sta", zegt James.

"Ik snap collega's niet die selfies weigeren. Het hoort bij de job waarvoor je gekozen hebt. Dan hadden ze maar slager moeten worden. Hoewel, een slager moet ook vriendelijk met iedereen omgaan, of hij verkoopt geen worst", aldus James Cooke.