James Cooke krijgt commentaar van Erik Van Looy over gedrag in 'De Slimste Mens'

door: LHX
James Cooke in 'De Tafel van Vier'
Afbeelding bron: GoPlay

In 'De Slimste Mens Ter Wereld' passeren er elk jaar een heleboel juryleden. James Cooke is er één van.

Volgens James Cooke heeft elk jurylid van 'De Slimste Mens Ter Wereld' zo zijn of haar eigen strategie. "Er zijn juryleden die het goed voorbereiden en er zijn juryleden die het liever niet voorbereiden", vertelt hij in de podcast 'De Slimste Mens: The Morning After'.

Hijzelf zit in die tweede categorie. Dat zorgt er soms weleens voor dat hij voor een opname wat in paniek is. "Soms kom ik binnen en zeg ik het al tegen Erik: 'Ik voel het niet vandaag.' Maar je komt dan in die studio en dat lééft daar. Dan komt dat wel."

Zijn tactiek bestaat vooral uit het vertellen van anekdotes. In de studio vertelt hij er meestal meer dan dat er uiteindelijk in een aflevering terechtkomen. 

"Als mijn anekdotes eruitgeknipt worden, ga ik ervan uit dat ze dat doen met de juiste reden", zegt hij. "Soms zit ik daar maar te vertellen en besef ik opeens: oei, dit is nu wel een héél lang verhaal."

Ook presentator Erik Van Looy vindt dat James soms te ver gaat. "Hij heeft al gezegd: 'Probeer je anekdotes af en toe een beetje korter te houden. Want dan kunnen we ze in de afleveringen steken.'"